Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Ami egy fürdőzős naphoz kell

Ami egy fürdőzős naphoz kell

 

Ilyen melegben nincs is jobb, mint a strandon vagy tóparton (szerencsésebbeknek tengerparton) pihenni és pancsolni. Tökéletes kikapcsolódás bármelyik korosztálynak, de mit érdemes pakolnunk egy strandolós napra, és mivel tudod eltölteni az időt? Olvasd el tippjeinket!

Egy jó pihenőhely

Akár a barátaiddal, akár a családdal strandolsz, fontos a kényelmes pihenőhely kialakítása a parton – itt tudsz ledőlni, enni egy fagylaltot, lángost, hekket vagy lazítani a barátokkal és/vagy a családdal. Elsőnek tehát fel is írhatsz egy nagy fürdőlepedőt a listádra. Ezt csak leteríted a fűre vagy homokra és kényelmesen elüldögélhetsz, heverészhetsz rajta.

Ha ennyire azért nem szeretsz földközelben lenni, vihetsz magaddal egy összecsukható kempingszéket is.

A Nap elleni védelem

Bármennyire is kellemes sütkérezni a napon, védekezés nélkül veszélyes! Ne felejts el a listádra felírni naptejet és valamilyen árnyékolót vagy szélfogót – főleg, ha dél környékén is a szabadban leszel.

Ha olyan helyre mész, ahol nincsenek árnyékot adó fák érdemes lehet magaddal vinni egy napernyőt. Ez alatt teljesen vagy részlegesen árnyékban tudsz maradni és elkerülheted a leégést. Ha sokat mozogsz a parton, jól jöhet egy kalap vagy egyéb könnyű fejfedő, hogy mindenhol legyen egy kis árnyékod és használj naptejet többször is a nap folyamán! A napszemüveg sem maradhat ki, hogy védd a szemed az UV sugaraktól.

Vízparti szórakozás

Ha egy egész napot fogsz a strandon tölteni, jó ötlet betervezni néhány más elfoglaltságot is a fürdésen és a heverészésen kívül. Írj fel a listádra egy labdát vagy egy strand teniszt, hogy ne legyen unalmas a nap.

Ha a nyugodtabb tevékenységeket részesíted előnyben, vihetsz magaddal egy pakli kártyát. Így tudsz pasziánszozni vagy játszhatsz egyéb kártyajátékokat a barátaiddal. Ha gyerekekkel mész, akkor bepakolhatsz egy homokozó szettet is és építhetsz homokvárat a kicsikkel.

Piknikezés

A strandolás nem lehet teljes ételek és italok nélkül. Pihenés, labdázás vagy a parton futkározás után nincs is jobb egy finom ebédnél és hideg italoknál.

Egy hűtőtáska segítségével hidegek és frissek maradnak élelmiszereid, még a nagy melegben is. Ne felejts el sok vizet vinni magaddal, hogy ki ne száradj a napon! Desszertnek vihetsz felkockázott gyümölcsöket, például görögdinnyét vagy ananászt. Ezek nem csak finomak, de egészségesek és felfrissítenek a hőségben.

Pihenés a strandon

Teljes kikapcsolódás

Egy strandolós napon a fürdés mellett a pihenésnek van legnagyobb szerepe. Van annál jobb, mint egy fürdőlepedőn ülve behunyt szemmel élvezni a nap melegét a bőrödön és néha kellemesen lehűlni a vízben?

Pakolj be egy jó könyvet, a kedvenc magazinodat és a fülhallgatódat se hagyd otthon, hogy a kedvenc zenéidre tudj legjobban lazítani!

Szórakozás a gyerekeknek

A gyerekek imádnak strandra járni, de mivel lehet lefoglalni őket, ha ott vagytok egész nap? Egy búvárpipával és békatalppal, a megfelelő felügyelet mellett le lehet kötni a gyereket, de egy jó vízipisztoly is elengedhetetlen strand kellék és homokozó játékokat is vihetsz. Egy jó strandlabda természetesen alapfelszerelés csakúgy, mint az úszógumi, ha még kisebb a gyerek.

Nálunk is sokféle strandjátékot találsz, amivel meg tudod lepni a gyerekeket.

strandjátékok

A legfontosabb, hogy a társaság legyen jó és biztosan remek hétvégétek lesz. Jó pihenést!

Ha neked is vannak jó ötleteid, hogy mit lehet csinálni még a strandon, és mi az amit biztosan magaddal vinnél, oszd meg velünk! 

strand pihenés

Tudjon meg többet

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Útmutató: Hogyan válaszd ki a tökéletes kerti asztalt

Útmutató: Hogyan válaszd ki a tökéletes kerti asztalt

Alakíts ki egy trambulin parkot a kertben

Alakíts ki egy trambulin parkot a kertben

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval