Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Terasz kerti bútorszettel, nyugszékkel és virágládákkal, kaspókkal és magasított virágládákkal

Ötletek egy zöld teraszra

A növények és virágok a teraszon életteli, természetes atmoszférát teremtenek. Fűszernövényekkel beültetve hasznos, csinos és kellemesen illatozó konyhakertet varázsolhatsz a teraszra - így akár ott helyben, a kerti asztal mellett is fűszerezheted az ételeidet. De vajon hová érdemes elhelyezni a virágládákat és kaspókat? Összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyek segítségével a lehető legjobbat tudod kihozni a rendelkezésedre álló térből.

1. Használd ki a függőleges teret

Planter box and plant pot holder on a sunny patio


Ha nem csak a padlóra teszel virágtartókat, hanem különböző magasságokban helyezed el őket, vagy pl. falra erősíthető függőkaspókat használsz, érdekes, dinamikus és változatos hatást érhetsz el. A növények elfedhetnek esetleg kevésbé szép részleteket is, például egy újrafestésre szoruló korlátot vagy unalmas falat.

2. Csoportosítsd a kaspókat

Large garden pots and flower pot on the ground

 

A kaspók és virágládák könnyűvé teszik a kertészkedést, de nem mindegy, hogyan helyezed el őket. Ha a terasz minden sarkába egy-egy virágtartó kerül, az szomorú, magányos hatást kelt. Két-három kaspó egymás mellett sokkal barátságosabb.

3. A virágtartóknak nem kell egyformának lennie

Large garden pots and tall planter on a patio


A különböző anyagok, színek és formák együtt érdekes, természetes hatást keltenek - megfelelően elrendezve a különböző tartók és növények egyfajta sokszínű egységet alkotnak és kiemelik egymás sajátosságait.

4. Kombináld a virágokat és a fűszernövényeket

Ceramic plant pot, lantern and tray with bread and fruit on a garden table


A virágok és fűszernövények együtt csodásan mutatnak. Helyezz néhány kaspót a kerti asztalra és élvezd az előnyeit - a karnyújtásnyira lévő friss fűszert és a szép, illatos virágokat.

5. Keverd a kaspókat lámpásokkal

Small and large garden pots and two lanterns on a sunny patio


Ne korlátozd magad csupán virágtartókra és kaspókra, amikor megtervezed a terasz dekorációját. Tegyél lámpásokat a növényszigetek mellé - így sötétedés után is rájuk irányíthatod a figyelmet. Bónusz tipp: ha a terasz külső sarkaiba helyezed el a fényforrásokat, tágasabbnak látszik a tér. Ha nem vagy az a kimondott kertész, vagy idén nyáron sokat tervezel utazni, műnövényekkel is zölddé varázsolhatod a teraszodat.


Neked milyen tippjeid vannak a terasz berendezésére? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása