Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
A maximalista lakberendezés rejtelmei: polc, tükör, váza gyertyatartó dekorációs kiegészítők

A maximalista lakberendezés rejtelmei

Amikor az élet hirtelen megváltozik, sokan új szemmel tekintünk az környezetünkre és azt keressük, min kell változtatni. Talán az új évtized érkezése téged is arra sarkall, hogy némi változtatást eszközölj az otthonodban.

A lakberendezési trendek folyamatosan változnak: sokévnyi minimalizmus és a letisztult skandináv vonalak uralma után a közelmúltban új trend ütötte fel a fejét az otthonokban. Ez a trend tárt karokkal üdvözli a nagyot, a nagyszabásút, az eleganciát, amikor bútorokról vagy dekorációról van szó.


Mi a maximalista dekor?

A maximalista dekor a színek, minták, különféle bútorok és csinos mütyürök és díszek garmadáját hozza el az otthonokba. Használd bátran a képzeleted - a határ a csillagos ég. A cél egy meleg, egyedi otthon, amely tükrözi a személyiségedet.

Amint az lentebb is látható a maximalista bútorokat a határozott, elegáns vonalak határozzák meg - és nyugodtan szabadjára engedheted a bolondos oldaladat érdekes színekkel és formákkal. Ideje a szőnyegeket is ragyogni hagyni, akár mintás, akár egyszínű darabot választasz.

 


Így viheted tökélyre a “több az több” stílust:

  1. Kelts grandiózus hatást apró dísztárgyakkal; a dekoráció a maximalizmus kulcsfontosságú része. Töltsd meg az otthonod utazásokról származó szuvenírekkel, vázákkal, porcelánfigurákkal vagy díszes szelencékkel. Tedd közszemlére a dísztárgyaidat ahelyett, hogy tárolóhelyet keresgélnél nekik.

  2. A színektől nem kell megijedni! Fesd ki a falat is élénk színekkel - ha bátor vagy, a padló és a mennyezet is a festővásznaddá válhat. így könnyen egyedivé varázsolhatod a lakást és az új szín egészen új fényben láttatja majd a régi posztereidet, fali képeidet, kedvenc apróságaidat és a bútorokat is.

  3. Helyezd egymás mellé a régit és az újat. A maximalista trend azért is jó, mert nem kell mindenből újat vásárolni. A régi tárgyak és az új, gondosan kiválasztott darabok egyedivé, személyessé és trendivé teszi az otthonodat.

  4. Tarts fenn egy falrészt a képeidnek; ez egy jó, trendi módja annak, hogy személyessé tedd a dekorációt. A különböző fényképekből és poszterekből állíts össze egy gyűjteményt; ez beletelhet egy kis időbe, de a végeredmény megéri majd a befektetett energiát. Csak tedd le a bekeretezett képeket a padlóra, és rendezgesd őket, amíg elégedett nem leszel az eredménnyel.

  5. A maximalista dekor másik fontos része a mennyezet magasságának kiemelése egy szép, nehéz függönnyel. Nem kell drágának lennie, elég, ha a luxus érzését kelti.

Tedd egyedivé

Sokan azt gondolják, hogy a maximalista stílus a zsúfoltságról és a rendetlenségről szól, de ez nem így van: a maximalista terek lényege az érdekes és szemet gyönyörködtető látvány.

A maximalista trend kísérletezésre bátorít és lehetővé teszi, hogy megmutasd a személyiségedet és így igazán egyedivé tedd az otthonod. Nem kell a teljes színpalettát használni: ha inkább a lágyabb árnyalatok vonzanak, csak használd a kiválasztott színeket hangsúlyos helyeken és bánj okosan a dekorációval.


Te minimalista vagy maximalista vagy?

Mielőtt alkalmazkodsz a trendekhez és újratervezed az otthonod és a dekorációt, fontos végiggondolni, mi illik a legjobban a személyiségedhez és stílusodhoz. Olvasd el a minimalizmusról szóló blogbejegyzésünket: "Illik hozzád a minimalista stílus?", hátha a minimalizmus áll közelebb hozzád.

 

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül