Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Konzolasztal puffal, tükörrel és állólámpával körülvéve

5 lakberendezési tipp a téli időszakra

A Karácsony varázslatos időszak, de amikor véget ér, nem baj, hogy még egy évig nem tér vissza. A ház alapos kiszellőztetése, a fenyőtűktől való megszabadulás és a mikulás-piros nyugalmazása a következő 10 hónapra éppolyan átszellemült és varázslatos lehet, mint a kora decemberi csillogás.

Itt van 5 egyszerű lakberendezési és dekorációs tipp Karácsony utánra:

1. A szobanövények életet lehelnek az otthonodba

Ha a karácsonyfa kikerült az ajtón (vagy, ha műfáról van szó, el lett téve a következő Karácsonyig), könnyen lehet, hogy hiányozni fog egy kis zöld a lakásból. A beltéri műnövények kiválóan felfrissíthetnek egy élettelen sarkot. Milyen lenne ez a fenti kép növények nélkül? Unalmas, igaz? A műnövények nem igényelnek gondozást az időnkénti portörlésen kívül, és mégis energikus, élő légkört teremtenek az otthonodban.

2. Egy kis extra neked és az otthonodnak

Egy zsúfolt, elfoglalt időszak (és esetleg a kelleténél egy kicsivel több sütemény) után érdemes lehet egy kicsit saját magadra koncentrálni. Térj vissza az egészséges, jó szokásaidhoz, és varázsold a fürdőszobádat egy csendes kis szentéllyé illatgyertyákkal, vázákkal, művirágokkal és a kedvenc nyugtató zenéddel.

3. Újítsd meg a dekorációt színekkel

Szereted a Karácsony aranyló színeit? Ezeket egész évben megtarthatod az otthonodban, a "karácsonyi" motívumok nélkül. Az arany mint szín jól illik a fakókékhez, a piroshoz, a feketéhez és a fehérhez, fényűző, elegáns hatást kelt, és jól illik a fához és hasonló alapanyagokhoz, illetve a bársonyhoz.

4. Teríts asztalt világos színekkel

A sötét téli hónapokban természetes, hogy az ember hiányolja a fényt. Terítsd meg az asztalt világos színű terítővel, összeillő textilszalvétákkal, világosszürke tányérokkal, elegáns halványrózsaszín poharakkal, egy virágokkal teli vázával és persze gyertyákkal. Így minden vacsora igazi élmény lesz.

5. Használd fel (újra) a nem túlságosan ünnepi dekorációt

Elfelejtetted elpakolni az izzósorokat és a hógömböket az ünnepek után?  Építsd be őket a téli dekorációba! A karácsonyi díszítés egyes elemei az ünnepi szezon végén is felhasználhatók. Januárban és februárban is varázslatos légkört teremtenek.

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül