Kontinentális ágy, a teljes értékű fekhely

A hagyományos heverő modern és stílusos változata a kontinentális ágy, amely három rétegből áll: egy fa vagy acél ágylábakkal felszerelt, kárpitozott keretes ágyrácsból, egy stabil alapot biztosító, párnázott rugós matracból és egy extra kényelmet és védelmet nyújtó, habszivacs fekvőbetétből. Ezeknek az együttese eredményezi a kontinentális ágyat, amely önmagában, vagy fejvéggel kiegészítve teljes értékű, luxus minőségű alvóhelyet biztosít. Nincs szükség külön ágykeret, ágyrács és matrac vásárlására, mert a kontinentális ágyban mindezek megtalálhatóak. A JYSK-nél többféle színben, méretben és árkategóriában is talál egyszemélyes és kétszemélyes kontinentális ágyakat, amelyekhez szükség esetén külön tud vásárolni többféle stílusú fejvéget is. Vásárlás előtt ne feledje, hogy az egyszerű matracokhoz hasonlóan a kontinentális ágyak is többféle keménységben érhetőek el, ezért a termékleírásban szenteljen külön figyelmet a keménységi fokozatnak.

Stílusos, többrétegű kényelem

Egy kontinentális ágy nem csak egy kényelmes, minőségi alvóhely, hanem stílusos, feltűnő központi eleme is a hálószobának. A hagyományos fa vagy fém ágykeretekkel szemben a kárpitozott kontinentális ágy szállodai hangulatot teremt az otthonában, főleg egy stílusos, hozzá illő fejvéggel kiegészítve. Az ágyat felépítő minden egyes rétegnek fontos funkciója van:

  • A kontinentális ágy alapja egy fa vagy fém lábakkal felszerelt kárpitozott keretes ágyrács, vagy más néven ágyalap, ami megfelelő alátámasztást és szellőzést biztosít a rajta fekvő rugós matracnak. Egyes kontinentális ágyak alapját egy bonell rugós keretes matrac alkotja, amely extra kényelmet és rugalmasságot biztosít.
  • A középső réteg egy vastag rugós matrac, ami rugalmas és kényelmes fekvőfelületet képez. Az olcsóbb kontinentális ágyakban ez a matrac bonell rugós, a magasabb árkategóriájúakban pedig táskarugós, amely csendesebb és kényelmesebb matracot eredményez.
  • A legfelső réteg egy fekvőbetét, ami a különféle modellek esetében más és más vastagságú, és poliéter habszivacs vagy latex maggal rendelkezik. A fekvőbetét feladata, hogy extra kényelmet biztosítson, és megvédje az alatta lévő rugós matracot a szennyeződésektől, éppen ezért általában levehető és mosható a huzata. Természetesen a hagyományos matracokhoz hasonlóan a kontinentális ágyhoz is érdemes matracvédőt vásárolni, ami extra védelmet nyújt a kopás és a szennyeződések ellen.
  • A külön megvásárolható kárpitozott fejvég nem csak esztétikai célokat szolgál, hanem megvédi a falat a koszolódástól, valamint extra kényelmet is biztosít, ha szeret az ágyban ülve a háttámlának dőlve könyvet olvasni vagy filmet nézni.

A kontinentális ágyak méretei

A hagyományos ágykeretekhez és matracokhoz hasonlóan a kontinentális ágyak is kaphatóak többféle méretben, így egyszemélyes méret és franciaágy is elérhető belőlük. A JYSK-nél az alábbi méretekben talál kontinentális ágyat:

  • 90x200 cm - a sima egyszemélyes méret
  • 140x200 cm - az elérhető legkeskenyebb kétszemélyes ágy
  • 160x200 cm - közepes méretű kétszemélyes ágy
  • 180x200 cm - a legnagyobb elérhető kétszemélyes méret, más néven franciaágy

Egyes 160x200 cm és 180x200 cm méretű kontinentális ágyak szétszedhetőek, tehát használhatóak két különálló ágyként is, ami szállodák és hotelek számára rendkívül hasznos funkció, mert így bármikor igazodni tudnak a szállóvendégek egyedi igényeihez.