Vitrin, üvegajtós szekrény és tároló szekrény

A vitrin vagy üvegajtós szekrény az egyik legsokoldalúbb bútordarab. Egy üvegajtós szekrény használható például az étkezőben a díszes porcelán és ünnepi étkészlet tárolására és bemutatására. Ugyanígy egy vitrin elhelyezhető a nappaliban is, ahol serlegeket, dísztárgyakat, könyveket és egyéb holmikat pakolhat bele. Ha van olyan tárgya, amit szívesen kiállítana, de nem szeretné, hogy egy nyitott polcon vagy asztalon porosodjon, akkor tárolóbútor gyanánt egy vitrin vagy üvegajtós szekrény remek választás! A JYSK kínálatában többféle színű, stílusú és méretű fából készült üvegajtós vitrin közül válogathat, egyajtós, kétajtós és háromajtós kivitelben is, így biztosan megtalálja az otthonába illő darabot. A vitrineken felül praktikus kétajtós tároló szekrényeket is talál, amelyekben csak polcok találhatóak, így tarthat bennük ruhát, lakástextíliát, vagy bármi egyebet.

Mutassa be kedvenc tárgyait vitrinben

Mindenkinek vannak olyan tárgyai, amelyek elsősorban nem hasznos funkcióval, hanem esztétikai értékkel rendelkeznek. Lehet ez egy sportversenyen elnyert serleg, egy saját készítésű szobor, egy ajándékba kapott váza, vagy bármi más. Ezekre a számunkra kedves tárgyakra szeretnénk vigyázni, de kár lenne őket egy zárt szekrény mélyén tartani. Ilyen esetben egy vitrin vagy üvegajtós szekrény remek választás, mivel megvédi a portól és az esetleges leverődéstől a holmikat, de közben minden nap megcsodálhatja őket. Ha LED fényszalagot rögzít a vitrin belsejébe, akkor stílusosan ki is világíthatja a benne tárolt dolgokat, így még látványosabb és figyelemfelkeltőbb hatást ér el.
Természetesen nem csak szentimentális értékkel rendelkező tárgyakat tárolhat egy üvegajtós szekrényben - sokan szeretik a könyveiket is vitrinben tartani, mert így megkímélik magukat a rendszeres portörléstől. Az étkezőben dekorációs és praktikus funkciókat is elláthat egy vitrin: tarthatja benne a hétköznapi és ünnepi étkészletet, mellette pedig dísztárgyakat vagy például művirágot is.