Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Fehér fekvőbetétvédő félig előtekerve

A fekvőbetétvédő előnyei

Dátum:

Kategória: Alvás, Hálószoba

Címkék: fekvőbetétek, Matracok, alvás, Hálószoba

Fekvőbetétvédő , matrachuzat vagy matracvédő – egy szeretett gyermeket sok néven hívnak. Akárhogy is nevezzük, mindenképpen sokat segíthet, hosszú távon időt és pénzt is megtakarítva.

A fekvőbetétvédő az utolsó réteg a matrac (vagy a vastagabb fekvőbetét) és a lepedő között. Ez egy puha, lepedőszerű réteg, amely higiéniai célokat szolgál és egy kis extra kényelmet is ad a matracnak. A matracot fekvőbetétvédővel vagy ágybetéttel fedni mindig jó ötlet.

Mi a fekvőbetétvédő?

A fekvőbetétvédő egy vékony és rugalmas szivacsréteg, amely védi a matracot és a fedőmatracot. Általában a matrac méretére készül és a sarkokon gumis fülek rögzítik a matrachoz, így mosáshoz könnyen eltávolítható.

A fekvőbetétvédő nem összetévesztendő a fedőmatraccal vagy fekvőbetéttel, amely egy vastagabb (kb. 5 cm-es) szivacs, és közvetlenül a matrac fölött helyezkedik el. A fekvőbetét javítja az alvás minőségét (akár fejlett memory habszivacs réteggel is rendelkezhet), meghosszabbítja a matrac életét és így idővel pénzt takarít meg neked.

Szükséges-e a fekvőbetétvédő?

A fekvőbetétvédőknek sok előnye van. Megvédik a matracot és az ágybetétet az izzadságtól és a nedvességtől, amely egyébként éjszakánként érné a matracot vagy fekvőbetétet, ami miatt ezek idő előtt elhasználódnának és tönkremennének. A védelem és higiéniai funkció mellett a fekvőbetétvédő abban is segít, hogy a lepedő egy helyben maradjon és ne ráncolódjon össze északánként, valamint puhasága miatt kényelmesebbé is teszi az alvást.

Mosható-e a fekvőbetétvédő?

A fekvőbetétvédők moshatók, egyszerűen levehetők a matracról és könnyű őket behelyezni a mosógépbe. A matracot, fedőmatracot vagy fekvőbetétet nehéz lehet kimosni, és még csak nem is minden matrac mosható: sokszor a legtöbb, amit tehetünk csupán egy alapos szellőztetés. A legtöbb fekvőbetétvédő azonban 60 fokon mosható, így mosáskor a poratkáktól is megszabadulhatsz, mielőtt még elszaporodnának.

Vannak antibakteriális és hipoallergén fekvőbetétvédők is, amelyek megakadályozzák a poratkák és a baktériumok megtelepedését.

Melyik fekvőbetétvédő a megfelelő?

Olyan fekvőbetétvédőt érdemes választani, amely illik a matracod méretéhez és az egyéni igényeidhez. A fekvőbetétvédők készülhetnek poliészterből, pamutból vagy kevert anyagból. alaposan gondold meg, mi az ideális a számodra, vagy ha szükséged van védelemre a baktériumokkal és a poratkákkal szemben. Ha nehezedre esik dönteni, a JYSK üzletekben a bolti személyzet szívesen segít a választásban.