Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kerti tájkép

Neked milyen a kerted?

Ahány ház, annyi kert. Ennek az állításnak a bizonyítására bőven elég, ha csak megnézed a szomszédod kertjét. Lehet, hogy ugyanakkora méretű mint a Tied, viszont valószínűleg jócskán találsz eltéréseket a kialakításnál: másféle növények, másféle kerti bútorok, másféle dekorációk és a többi. Persze minőségi különbségek is megjelenhetnek. A szomszédod lehet a kicsit lustábbik fajta, aki nem szeret sokat foglalkozni a kertjével vagy éppen nincs ideje rá. Persze az is lehet, hogy minden sarok gondosan meg van tervezve, és csak a gyerekjátékok zavarnak bele a tökéletes harmóniába. Te melyik fajta vagy inkább? Az alábbiakban a kertészkedők 4 különböző típusáról olvashatsz.

Az igazán aktívak

Családtagjaidként kezeled a virágokat? Minden adandó alkalommal megcsodálod őket, törődsz velük? Néha sokkal több időt is mint azt gondoltad volna? Szereted a kerti dekorációkat és a fáradt napok után szokásod kimenni egy kicsit a kertedbe és pihenni? Vagy esetleg a gyakori kerti partik miatt szereted rendben tartani a kertedet? Ha valamelyik kérdésre igen a válasz, akkor egy elég „kertszerető” embertípus vagy. Mint a kis tyúkanyó, olyan gondosan szeretsz időt és energiát nem kímélve foglalkozni a kerteddel.

Tanácsunk: a nehéz munka mellett ne feledd el élvezni annak gyümölcsét. Szerezz be egy kényelmes kerti bútort is, így nap közben csodálhatod a szeretett kertedet.


A családi kertesek

Ha ebbe a típusba tartozol, a kerted jobban hasonlít egy játszóházra mintsem egy kinti piknik helyszínre. A játékoktól mozdulni sem tudsz, folyton beleütközöl egy labdába, rollerbe, ütőbe vagy ugrálókötélbe. Amikor már azt hinnéd, hogy problémamentesen tudsz közlekedni, hirtelen megjelenik a legnagyobb akadály: a trambulin. Nem feltétlen hátrány, ha ennyi minden van a kertben szétszórva, hiszen a gyerekek könnyen feltalálhatják magukat, neked meg esetleg még maradhat is néhány órácska a pihenésre.   

Tanácsunk: néha Te is csatlakozz gyerekeidhez a kertbe. Nagyszerű emlékként fog megmaradni nekik, amikor kint röplabdáztok vagy fociztok együtt.


Az emberszeretők kertje 

Alig várod már, hogy minimum 20 fok legyen, így meg tudd hívni a barátaidat egy kis kerti partira? Megértünk, hiszen annak, akinek fontosak a szociális kapcsolatok, csodálatos alkalom lehet egy ilyen mulatozás. Ha a hely engedi, biztosan vannak kerti bútoraid a vendégeid számára, kerti asztallal ahol felkínálhatod az általad készített süteményeket és salátákat.  

Tanácsunk: tartsd rendben a kertedet, ápold a növényeket, így a vendégeid le lesznek nyűgözve!  


A nincs-elég-időm-semmire embertípusok

Folyamatosan dolgozol, házimunkát végzel, utazol, így sajnos nincs időd semmilyen hobbira? Ez látszódhat a kerteden is. Alig vannak növények, ha vannak, azok is az egyszerűbb fajtából (amikkel persze nem kell túl sokat foglalkozni). Jobban szeretsz inkább csak pihenni kint, hiszen a hosszú napok megviselnek. Nincsenek kerti bútoraid vagy dekorációd, csupán egy-két kinti szék, amire lepihenhetsz két rohanás között.  

Tanácsunk: nem kell erőltetned azt ami nem megy, de ha lesz egy kis időd, próbáld ki a kertészkedést vagy a zöldségtermesztést. Kezd kicsiben, mert akkor még mindig könnyen meg tudod szűntetni ha mégsem tetszik. Új dolgokat kipróbálni mindig jó!

Magadra ismertél?
 

Tudjon meg többet

Kültéri karácsonyi világítás biztonsági tippek

Fény az éjszakában: kerti világítási ötletek

A kerek kerti asztalok előnyei

Kerti dekorációs ötletek, amelyek meghosszabbítják a nyarat

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.