Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kerti tájkép

Neked milyen a kerted?

Ahány ház, annyi kert. Ennek az állításnak a bizonyítására bőven elég, ha csak megnézed a szomszédod kertjét. Lehet, hogy ugyanakkora méretű mint a Tied, viszont valószínűleg jócskán találsz eltéréseket a kialakításnál: másféle növények, másféle kerti bútorok, másféle dekorációk és a többi. Persze minőségi különbségek is megjelenhetnek. A szomszédod lehet a kicsit lustábbik fajta, aki nem szeret sokat foglalkozni a kertjével vagy éppen nincs ideje rá. Persze az is lehet, hogy minden sarok gondosan meg van tervezve, és csak a gyerekjátékok zavarnak bele a tökéletes harmóniába. Te melyik fajta vagy inkább? Az alábbiakban a kertészkedők 4 különböző típusáról olvashatsz.

Az igazán aktívak

Családtagjaidként kezeled a virágokat? Minden adandó alkalommal megcsodálod őket, törődsz velük? Néha sokkal több időt is mint azt gondoltad volna? Szereted a kerti dekorációkat és a fáradt napok után szokásod kimenni egy kicsit a kertedbe és pihenni? Vagy esetleg a gyakori kerti partik miatt szereted rendben tartani a kertedet? Ha valamelyik kérdésre igen a válasz, akkor egy elég „kertszerető” embertípus vagy. Mint a kis tyúkanyó, olyan gondosan szeretsz időt és energiát nem kímélve foglalkozni a kerteddel.

Tanácsunk: a nehéz munka mellett ne feledd el élvezni annak gyümölcsét. Szerezz be egy kényelmes kerti bútort is, így nap közben csodálhatod a szeretett kertedet.


A családi kertesek

Ha ebbe a típusba tartozol, a kerted jobban hasonlít egy játszóházra mintsem egy kinti piknik helyszínre. A játékoktól mozdulni sem tudsz, folyton beleütközöl egy labdába, rollerbe, ütőbe vagy ugrálókötélbe. Amikor már azt hinnéd, hogy problémamentesen tudsz közlekedni, hirtelen megjelenik a legnagyobb akadály: a trambulin. Nem feltétlen hátrány, ha ennyi minden van a kertben szétszórva, hiszen a gyerekek könnyen feltalálhatják magukat, neked meg esetleg még maradhat is néhány órácska a pihenésre.   

Tanácsunk: néha Te is csatlakozz gyerekeidhez a kertbe. Nagyszerű emlékként fog megmaradni nekik, amikor kint röplabdáztok vagy fociztok együtt.


Az emberszeretők kertje 

Alig várod már, hogy minimum 20 fok legyen, így meg tudd hívni a barátaidat egy kis kerti partira? Megértünk, hiszen annak, akinek fontosak a szociális kapcsolatok, csodálatos alkalom lehet egy ilyen mulatozás. Ha a hely engedi, biztosan vannak kerti bútoraid a vendégeid számára, kerti asztallal ahol felkínálhatod az általad készített süteményeket és salátákat.  

Tanácsunk: tartsd rendben a kertedet, ápold a növényeket, így a vendégeid le lesznek nyűgözve!  


A nincs-elég-időm-semmire embertípusok

Folyamatosan dolgozol, házimunkát végzel, utazol, így sajnos nincs időd semmilyen hobbira? Ez látszódhat a kerteden is. Alig vannak növények, ha vannak, azok is az egyszerűbb fajtából (amikkel persze nem kell túl sokat foglalkozni). Jobban szeretsz inkább csak pihenni kint, hiszen a hosszú napok megviselnek. Nincsenek kerti bútoraid vagy dekorációd, csupán egy-két kinti szék, amire lepihenhetsz két rohanás között.  

Tanácsunk: nem kell erőltetned azt ami nem megy, de ha lesz egy kis időd, próbáld ki a kertészkedést vagy a zöldségtermesztést. Kezd kicsiben, mert akkor még mindig könnyen meg tudod szűntetni ha mégsem tetszik. Új dolgokat kipróbálni mindig jó!

Magadra ismertél?
 

Tudjon meg többet

A beszerző útmutatója az ideális pavilon kiválasztásához

A beszerző útmutatója az ideális pavilon kiválasztásához

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Pihentető tér a medenceparton

Pihentető tér a medenceparton