Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kemping, kilátás

Elengedhetetlen eszközök kempingezéshez

Minden egy sátorral kezdődik 

Egy igazán jó sátor elengedhetetlen, ez a központi eleme a kempingtúrának. Igazából ez adja az egész keretet a kirándulásnak, mivel lényegében ez jelenti a házadat.

Amikor azon gondolkozol, hogy melyik sátor felel meg a legjobban, azt is számításba kell venned, hogy mihez akarod pontosan használni. Ha csak éjszakai alvásra kell, akkor egy kisebb sátor is megteszi. Ha viszont több dolgot is szeretnétek a sátorban csinálni, például játszani vagy elbújni a tűző nap elől, egy nagyobb sátorra lesz szükségetek.

Számos filmben vagy sorozatban a vicces jelenetek közé tartozik a családapa meg a fia, akik egyszerűen képtelenek felállítani a sátrukat. Te ne járj így! Az összeszerelést mindenképpen próbáld ki még otthon, így a kempingtúrán is le arathatod a babérokat az ügyességeddel. A sátradhoz illő tökéletes területet viszont nem tudod otthon gyakorolni… majd ügyelj arra, hogy lapos és sima felületet találj, így illeszkedni fog a sátor alsó része a földhöz. Ha a sátor bejárati részét kelet felé szereled fel, úgy a reggeli órákban felébredéskor a napfelkelte sugarait üdvözölheted.

Tents and camping checklist items from JYSK

Teremts kényelmet

Nagyon nehéz akkor elaludni, amikor fázol. Fontos, hogy olyan takaród, hálózsákod legyen, ami egyben kényelmes de rendesen melegít is. Ez minden korosztálynak kiemelten fontos. Nem csak praktikus de más dolgokra is használhatod: egy zseblámpával és jó könyvvel a gyerekek és a felnőttek számára is egy tökéletes játékbarlang alakítható ki belőle.

Az alváshoz nem csak takaró kell, de "ágy" is! Néhány ember pont az egyszerűsége miatt szereti a kempingéletet, így ehhez megfelelően az egyszerűbb laticelt preferálják. Mások viszont túl vékonynak tartják azokat, így inkább kényelmesebb matracokat szereznek be.  

Az étkezéshez szükséges kellékek 

Egy teljes szabadban töltött nap utána a család éhezni fog! Ilyenkor nem csak maga az étel fontos, hanem az étkezés menete, annak kényelme is. Szerencsére a kempingbútorokat egyszerű szállítani, mivel összecsukhatóak és meglehetősen könnyűek, így az autóban sem foglalnak sok helyet. Ez azért lényeges, mert az egész családnak kell biztosítanod székeket és egy kisebb asztalt.

Ha szeretnél egy kis extra hangulatot teremteni az étkezőasztalnál, hozhatsz egy stílusos asztalterítőt és szebb műanyag tányérokat illetve evőeszközöket. Így az edények elmosásával vagy azok összetörésének kockázatával sem kell aggódnod.

Kültéri pihenés 

A kempingnek célja az egyszerű élethez való visszakanyarodás, a külvilággal való kapcsolat megszakítása. Ennek segítségével a tested feltöltődhet, így kiegyensúlyozottabbá válsz te is.

A legfontosabb dolgok közé tartozik a piknikpléd, amit akár gyermekekkel való játszadozásra vagy pihenésre is ki lehet használni. A szolárlámpák segítenek az éjszakai eligazodásban, így a sötétség nem válik ijesztővé vagy veszélyessé. Praktikusak, mivel a napfény által töltődnek fel és a sötétedés hatására automatikusan kapcsolódnak be.


Take cosy throws and solar lights camping

Légy újra kisgyerek! 

Mit ér a kempingezés móka meg szórakozás nélkül? Nem szabad elfelejtened a kinti játékokat, így a család mindegyik tagja kellőképpen elütheti az időt. Használhatsz eszközként labdát, vizilufit vagy akár métaütőt is.

A családi kempingutak ideális alkalmak arra, hogy ösztönözzék a gyerekeket arra, hogy letegyék az elektronikai eszközöket és játszanak egymással. A mai modern világban a technológia gyakran uralja a szabadidőnket, és fontosabb dolgok – mint például a személyes kapcsolatok - könnyen feledésbe merülnek. 

Tudjon meg többet

A beszerző útmutatója az ideális pavilon kiválasztásához

A beszerző útmutatója az ideális pavilon kiválasztásához

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Pihentető tér a medenceparton

Pihentető tér a medenceparton