Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kemping, kilátás

Elengedhetetlen eszközök kempingezéshez

Minden egy sátorral kezdődik 

Egy igazán jó sátor elengedhetetlen, ez a központi eleme a kempingtúrának. Igazából ez adja az egész keretet a kirándulásnak, mivel lényegében ez jelenti a házadat.

Amikor azon gondolkozol, hogy melyik sátor felel meg a legjobban, azt is számításba kell venned, hogy mihez akarod pontosan használni. Ha csak éjszakai alvásra kell, akkor egy kisebb sátor is megteszi. Ha viszont több dolgot is szeretnétek a sátorban csinálni, például játszani vagy elbújni a tűző nap elől, egy nagyobb sátorra lesz szükségetek.

Számos filmben vagy sorozatban a vicces jelenetek közé tartozik a családapa meg a fia, akik egyszerűen képtelenek felállítani a sátrukat. Te ne járj így! Az összeszerelést mindenképpen próbáld ki még otthon, így a kempingtúrán is le arathatod a babérokat az ügyességeddel. A sátradhoz illő tökéletes területet viszont nem tudod otthon gyakorolni… majd ügyelj arra, hogy lapos és sima felületet találj, így illeszkedni fog a sátor alsó része a földhöz. Ha a sátor bejárati részét kelet felé szereled fel, úgy a reggeli órákban felébredéskor a napfelkelte sugarait üdvözölheted.

Tents and camping checklist items from JYSK

Teremts kényelmet

Nagyon nehéz akkor elaludni, amikor fázol. Fontos, hogy olyan takaród, hálózsákod legyen, ami egyben kényelmes de rendesen melegít is. Ez minden korosztálynak kiemelten fontos. Nem csak praktikus de más dolgokra is használhatod: egy zseblámpával és jó könyvvel a gyerekek és a felnőttek számára is egy tökéletes játékbarlang alakítható ki belőle.

Az alváshoz nem csak takaró kell, de "ágy" is! Néhány ember pont az egyszerűsége miatt szereti a kempingéletet, így ehhez megfelelően az egyszerűbb laticelt preferálják. Mások viszont túl vékonynak tartják azokat, így inkább kényelmesebb matracokat szereznek be.  

Hogyan üljünk helyes testtartással

Hogyan üljünk helyes testtartással

 

Hosszú időn keresztül nem megfelelő pozícióban ülni, amikor csak akkor váltasz testhelyzetet, ha kimész a mosdóba vagy egy kávéért, idővel komoly fájdalmakat is okozhat.

 

A helytelen testtartás nyak- és hátfájáshoz vezethet. Ezért különösen fontos, hogy a megfelelő testhelyzetben üljünk, különösen ha órákat töltünk egy helyben ülve. Olvasd el tippjeinket, hogyan előzheted meg a helytelen póz okozta fájdalmat.

4 tipp a helyes ülési pozíció elérésére

Nem könnyű megtalálni a helyes üléspozíciót, aminek több oka is van. Az egyik, hogy nincs egyetlen tökéletes pozíció. A változatosság a kulcs. De van pár dolog, amire jobb ha odafigyelsz, ha hosszú időt töltesz az íróasztalnál ülve:

 1. A talpad legyen egyenesen a padlón. 
 2. Az ökölbe szorított kezed be kell hogy férjen a térdhajlatod és a szék ülőlapja közé.
 3. A kar és a láb is 90°-os szöget zárjon be.
 4. Időről időre válts testhelyzetet. Sétálj egy keveset, vagy végezz el pár nyújtó gyakorlatot, ha tudod, hogy sokáig kell majd egy helyben ülnöd.
Helyes üléspozíció

Irodaszék a megfelelő testtartáshoz

A helyes testtartáshoz fontos a megfelelő irodaszék kiválasztása. A széknek minimum 5 ágú lába kell, hogy legyen, hogy biztonságosan tudj mozogni vele, és stabilan tudj ülni.

A megfelelő üléshelyzet beállításához a szék magasságának és háttámlájának is állíthatónak kell lennie. A háttámlának megfelelő deréktámaszt kell nyújtania, körülbelül övmagasságban, hogy a hátad egyenes maradjon. Ügyelned kell rá, hogy ne görnyedj meg.

Fontos, hogy időnként testhelyzetet válts

A helyes testtartás fontos, de nem minden. Időről időre változtatnod kell a pozíciódat, hogy a tested mozgásban legyen és ne egy helyben ülj sokáig. Ezzel sok begörcsösödéstől kímélheted meg magad hosszú távon.

Használj ki minden lehetőséget, amikor fel tudsz állni az asztaltól. Például szokásoddá teheted, hogy minden telefonhívást felállva bonyolítasz le. Ezzel is többet fogsz mozogni, és kicsit átmozgatod magad. Tarthatsz rövid szüneteket, amikor kinyújtóztatod magad. Külön jó, ha emelhető asztalod van, akkor naponta többször is fel tudsz állni és ugyanúgy végezni a munkádat, mint ülve.

Egyéb tippek a kényelmes üléshez

Ha a testhelyzet változtatás és a gyakori felállás nem segít, akkor még megpróbálhatod a monitorod helyzetét is megváltoztatni. A monitor ne legyen a szemmagasságodnál feljebb emelve, mert könnyen nyakfájást okozhat. Legyen a monitor szemmagasságban vagy alacsonyabban. Nagyobb monitorok esetén legalább 70 cm távolság legyen a szemed és a képernyő között.

 

 

Forrás: http://share.upmc.com/2014/05/desk-posture-q-and-a/

LOTUS pléd nyereményjáték

JYSK Facebook nyereményjáték részvételi- és játékszabályzat

 

 1. 1.    Szervező: Jelen részvételi- és játékszabályzatban bemutatásra kerülő játék (a továbbiakban: Játék) szervezője a JYSK Kereskedelmi Kft. (1103 Budapest, Sibrik Miklós u. 30.).
 2. 2.    A Játékos

2.1. A Szervező által meghirdetett Játékban minden Facebook adatlappal rendelkező személy részt vehet.

2.2. A játékból ki vannak zárva a Szervező alkalmazottai és azok közeli hozzátartozói.

 1. 3.       A játék mechanizmusa:

3.1. A Szervező a Játékot a Játékos részére a Szervező hivatalos Facebook oldalán (https://www.facebook.com/JYSK.Magyarorszag) keresztül hirdeti meg.

3.2. A nyereményjáték 2017. január 24-től 2017. január 29. napjáig tart.

3.3. A Szervező nyereményjátékot hirdet mindazon Játékosok között, akik a JYSK Facebook oldalán a Játék lebonyolítására létrehozott poszt alá hozzászólás (komment) formájában megírják melyik változatot szeretnék megnyerni.

3.4. A nyeremény sorsolására 2017. január 30. napján kerül sor. A sorsolás nyerteseit a Szervező Facebook üzenetben értesíti, illetve a nyertesek nevét közzéteszi a Jysk Facebook oldalán. Amennyiben a Játékos értesítése a Szervező részéről a sorsolástól számított 5 munkanapon belül nem vezet eredményre, akkor a nyeremény átadását a Szervező a pótnyertes részére bonyolítja le egyező módon. A nyertes a nyereményt postai úton kapja meg.

 1. 4.       A Játék időtartama

A Játék kezdőnapja: 2017. január 24. 07:00

A Játék zárónapja: 2017. január 29. 23:59

 1. 5.       Sorsolás

A nyeremény sorsolásának időpontja: 2017. január 30. 12:00

 1. 6.       Nyeremény

6.1. A Szervező által meghirdetett sorsolás keretében két nyertes kerül kisorolásra, akik egy „LOTUS pléd 135x195 műszőr szürke” és egy „LOTUS pléd 135x195 műszőr barna” plédet nyernek.

6.2. A nyeremény másra át nem ruházható. A nyeremény pénzre át nem váltható.

6.3. A nyereményhez tartozó adófizetési kötelezettséget a Szervező viseli.

6.4. A Szervező a 3.4. pont szerinti nyertesen felül további pótnyerteseket sorsol ki, összesen 6 főt.

6.5. A Szervezőt a nyeremény fentiek szerinti átadásán és adóvonzatuk kiegyenlítésén kívül további kötelezettség nem terheli. A Szervező fenntartja a jogot, hogy a jelen játékszabályzatban foglalt feltételeket vagy magát a nyereményjátékot a játék időtartama alatt módosítsa vagy megszüntesse. A szabályzat módosítását, illetve a nyereményjáték esetleges megszüntetéséről szóló értesítést a Szervező közzéteszi a JYSK hivatalos Facebook honlapján. A nyereményjátékban résztvevők felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjanak. Amennyiben a nyertes a nyereményt 30 napon belül nem veszi át, úgy a sorsolás pótnyertese válik jogosulttá az adott nyereményre, akit a nyereményéről a fentiek szerint értesít a Szervező.

 1. 7.       Moderálás

A szervező fenntartja a jogot, hogy minden, a Játékos által közzé tett komment, vagy egyéb tartalom (továbbiakban: Felhasználói tartalom) közlését megtagadja, a Felhasználói tartalmat moderálja vagy eltávolítsa. A Szervező fenntartja továbbá a jogot, hogy visszautasítsa vagy törölje az (alábbiakban meghatározott) kifogásolható tartalmakat és/vagy bármely olyan felhasználói tartalmat, melyet saját belátása szerint jogsértőnek vagy oda nem illőnek talál, és a Játékost kizárja a játékból. A Szervező saját kizárólagos belátása szerint megőrizhet bizonyos felhasználói tartalmakat, továbbá ha jogszabály ezt kívánja, vagy ha a Szervező ésszerű belátása szerint a felhasználók vagy személyes biztonságának védelme érdekében erre szükség van, nyilvánosságra is hozhatja a felhasználói tartalmat. A Szervező kizárja felelősségét a bármely Szervező Facebook oldalán közzétett vagy egyéb módon továbbított felhasználói tartalom felhasználásából származó bármilyen kárért vagy veszteségért.

 1. 8.       A nyeremény átvételének feltételei:

A Szervező nem vállal felelősséget a Játékos által tévesen vagy hibásan megadott adatokkal okozott károkért, ill. következményekért. Szervező. fenntartja magának a jogot, hogy a nyereményt kizárólag a nyertesnek illetve annak közeli hozzátartozójának adja át.

A játékban részt vevők beleegyeznek abba, hogy a Szervező Facebook oldalán nyilvánosan ismerteti a nyertes nevét.

A Nyertes köteles a Szervezővel a nyeremény átadásának lebonyolításával kapcsolatban együttműködni.

 1. 9.       Szervező jogai

A Szervezőt a nyeremény átadásán és adóvonzatának megtérítésén kívül további kötelezettség a nyereménnyel kapcsolatosan nem terheli. Szervező kizárja felelősségét bármely kártérítési, kártalanítási igényért a Játékban való részvétellel összefüggésben, a játék esetleges hibáiból vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért nem vállal felelősséget. Nem vállal felelősséget továbbá azért, ha a játék időtartama alatt a Facebook, oldala időszakosan nem érhető el.

A Szervező fenntartja magának a jogot, hogy a játék feltételeit a résztvevők tájékoztatása mellett megváltoztassa. A Részvételi Szabályzat megváltoztatását, illetve a Játék esetleges megszüntetéséről szóló értesítést Szervező közzéteszi a hivatalos Facebook oldalán.

A résztvevők elfogadják, hogy a Játékban való részvétel során Részvételi Szabályzatban foglaltak bárminemű megszegésével Szervező számára okozott kárért teljes körű felelősséggel tartoznak. A Részvételi Szabályzat megszegése esetén a játékos részvétele érvénytelen.

 1. 10.               Adatkezelés

Azáltal, hogy a játékos a Játékban részt vesz, feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy a játékos, illetve a nyertes személyes adatai (név, lakcím, e-mail cím, telefonszám) Szervező adatbázisába bekerüljenek, és azokat Szervező minden további ellenszolgáltatás, és engedélyezés nélkül saját marketing tevékenysége céljából felhasználhassa. Ez a hozzájárulás nem terjed ki arra, hogy a Szervező ezeket az adatokat hasznosítás céljából harmadik félnek kiadja.

A Szervező jelen Részvételi Szabályzatnak, valamint a hatályos, adatvédelemre vonatkozó törvényeknek megfelelően kezeli a Játékosok személyes adatait.

A JYSK Kereskedelmi Kft. (1103 Budapest, Sibrik Miklós u. 30., továbbiakban: „Adatkezelő”) az Ön jelen Részvételi Szabályzatban meghatározott személyes adatait a jelen Részvételei Szabályzatban meghatározott célból az Ön önkéntesen adott, előzetes és részletes tájékoztatáson alapuló kifejezett hozzájárulása alapján kezeli. A Játékban történő részvétellel Ön kifejezetten hozzájárul a jelen Részvételi Szabályzatban meghatározott személyes adatainak kezeléséhez. Ön kifejezetten elfogadja és tudomásul veszi, hogy nem jogosult ellenszolgáltatásra az adatainak a játékkal összefüggésben történő nyilvános közzétételéért. A játékban való részvétel és az adatszolgáltatás önkéntes, azonban Ön tudomásul veszi, hogy amennyiben nyertessé válása esetén nem adja meg a nyeremény átadásához szükséges adatokat, az a játékból való kizáráshoz vezet, azaz elveszti a jogosultságát a nyereményre.

A kezelt személyes adatok köre

Az Adatkezelő a jelen Részvételi Szabályzatban meghatározott célból kizárólag azon személyes adatait kezeli, melyeket Ön a játékban történő részvétel során önkéntesen adott meg az Adatkezelőnek (például név, e-mail cím, levelezési cím, telefonszám, továbbiakban: Személyes Adat)

Az adatkezelés célja

Az adatkezelő jogosult az Ön Személyes Adatait a játékban való részvétel, illetve a nyeremény átadásának lebonyolítása, valamint marketing tevékenység céljából kezelni. A Játékosok a játékban történő részvétellel kifejezetten hozzájárulnak továbbá ahhoz, hogy a Szervező díjmentesen és jogszerűen felhasználja a játékosok és nyertesek Szervező rendelkezésére bocsátott személyes adatait (pl., név, cím, telefonszám, e-mail cím, stb.) a jelen Játék lebonyolítása és a Szervező marketingtevékenysége céljára és a Játékost személyesen, postán vagy hírközlési eszközök útján közvetlen kereskedelmi ajánlattal megkeresse. A Játékos Játékban való részvételével hozzájárul ahhoz, hogy a Szervező ismételten illetve folyamatosan kapcsolatot tartson vele piackutatás céljából. Az adatszolgáltatás jogalapja a Játékban történő részvétellel adott hozzájárulás, az adatkezelésről a Játékos bármikor tájékoztatást kérhet. Az adatok kezelésével összefüggésben jogorvoslatként megilleti a résztvevőket a tiltakozási jog, valamint a bírósági jogérvényesítés joga.

Adatkezelő, adatfeldolgozó

Az Adatkezelő jogosult az Ön Személyes Adatait a jelen Részvételi Szabályzatban meghatározott célból kezelni. Az Ön Személyes Adatainak kezelése során az adatok feldolgozását a JYSK Holding A/S (cím: DK-8220, Dánia, Brabrand, Sodalsparken 18.) végzi.

Adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az Ön Személyes Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig jogosult kezelni.

Adatbiztonság

Az Adatkezelő biztosítja az Ön Személyes Adatainak biztonságát, továbbá végrehajtja azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, melyek az Ön Személyes Adatainak megfelelő szintű védelmét garantálják.

Hozzájárulás visszavonása

Az Adatkezelő tájékoztatja Önt, hogy hozzájárulását bármikor, bármilyen korlátozás vagy indokolás nélkül díjmentesen visszavonhatja az alábbi e-mail címre küldött e-mai útján (vevoszolgalat-hu@jysk.com) vagy az alábbi levelezési címre küldött postai levélben (JYSK Kereskedelmi Kft., 1103. Budapest, Sibrik Miklós u. 30.)

 1. 11.               Jogorvoslat

Az Adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) értelmében az Infotv-ben meghatározott feltételek szerint Ön: (i) jogosult az adatkezelőtől az adatainak kezeléséről tájékoztatást kérni (ii) kérheti az adatkezelőtől az adatainak a helyesbítését, jogainak megsértése esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.) vagy bírósághoz fordulhat. Az Adatkezelő nyilvántartási száma a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által vezetett nyilvántartásban: NAIH-91978/2015.

 1. 12.               A Részvételi Szabályzat Játékos általi elfogadása

A Játékos a játékban való részvételével tudomásul veszi és elfogadja a jelen Részvételi Szabályzatban foglalt valamennyi feltételt.

 1. 13.                Záró rendelkezések

A Játék tekintetében a magyar jogszabályok az irányadók. A Játék során a jelentkezésekkel összefüggésben szerzett valamennyi adat csak a jelentkezők által a jelentkezéskor adott hozzájárulásnak, a jelen Részvételi Szabályzatnak és a Facebook elveknek megfelelően használható fel.

A játékot a Facebook, nem szponzorálja, nem támogatja és nem hozható kapcsolatba vele. A Játékos az adatait a Játék Szervezőjének bocsátja rendelkezésére, nem a Facebooknak. A Játékos által megadott információk csak a jelen Szabályzatban leírtak céljára lesznek felhasználva. A Facebook nem vesz részt a Játék szervezésében, ezért a Játékban való részvétellel kapcsolatban teljes körűen és hiánytalanul mentesülnek a Játékból eredő kötelezettségek alól.

Amennyiben a jelen Részvételi szabályzat egyes rendelkezései érvénytelenek lennének, ez nem érinti a Részvételi szabályzat egyéb részeinek az érvényességét. Ez esetben a Részvételi szabályzat érvénytelen rendelkezése helyére a hatályos magyar jogszabályok vonatkozó és hatályos kikötése lép.

 

 1. 14.               Információkérés

A játékkal kapcsolatos információkkal és egyéb problémákkal kapcsolatban írjon a vevoszolgalat-hu@jysk.com címre.

Budapest, 2017. január 24.

 

Szervező

Az étkezéshez szükséges kellékek 

Egy teljes szabadban töltött nap utána a család éhezni fog! Ilyenkor nem csak maga az étel fontos, hanem az étkezés menete, annak kényelme is. Szerencsére a kempingbútorokat egyszerű szállítani, mivel összecsukhatóak és meglehetősen könnyűek, így az autóban sem foglalnak sok helyet. Ez azért lényeges, mert az egész családnak kell biztosítanod székeket és egy kisebb asztalt.

Ha szeretnél egy kis extra hangulatot teremteni az étkezőasztalnál, hozhatsz egy stílusos asztalterítőt és szebb műanyag tányérokat illetve evőeszközöket. Így az edények elmosásával vagy azok összetörésének kockázatával sem kell aggódnod.

Kültéri pihenés 

A kempingnek célja az egyszerű élethez való visszakanyarodás, a külvilággal való kapcsolat megszakítása. Ennek segítségével a tested feltöltődhet, így kiegyensúlyozottabbá válsz te is.

A legfontosabb dolgok közé tartozik a piknikpléd, amit akár gyermekekkel való játszadozásra vagy pihenésre is ki lehet használni. A szolárlámpák segítenek az éjszakai eligazodásban, így a sötétség nem válik ijesztővé vagy veszélyessé. Praktikusak, mivel a napfény által töltődnek fel és a sötétedés hatására automatikusan kapcsolódnak be.


Take cosy throws and solar lights camping

Légy újra kisgyerek! 

Mit ér a kempingezés móka meg szórakozás nélkül? Nem szabad elfelejtened a kinti játékokat, így a család mindegyik tagja kellőképpen elütheti az időt. Használhatsz eszközként labdát, vizilufit vagy akár métaütőt is.

A családi kempingutak ideális alkalmak arra, hogy ösztönözzék a gyerekeket arra, hogy letegyék az elektronikai eszközöket és játszanak egymással. A mai modern világban a technológia gyakran uralja a szabadidőnket, és fontosabb dolgok – mint például a személyes kapcsolatok - könnyen feledésbe merülnek. 
 

Tudjon meg többet

Kültéri karácsonyi világítás biztonsági tippek

Fény az éjszakában: kerti világítási ötletek

A kerek kerti asztalok előnyei

Kerti dekorációs ötletek, amelyek meghosszabbítják a nyarat

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.