Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Összehajtott pulóverek tolóajtós szekrényben

Így tartsd fenn a ruhatáradat

A környezetünk megóvása most fontosabb, mint eddig bármikor. A ruhásszekrényed lehet az első lépés a felelősségtudatos élet felé. Ha jobban átlátod a ruháidat, nagyobb eséllyel fogod használni/hordani őket. Kezdd rendszerezéssel, hogy jobban átlásd, milyen ruháid vannak. Adunk néhány tippet:

Tárolási ötletek a ruhásszekrénybe

A legegyszerűbb módja annak, hogy a szekrényed rendezettebbnek tűnjön, az, ha egyforma vállfákat használsz.

Válogasd szét a ruháidat kategóriák és aztán színek szerint. Az ingeket egy helyre akaszd fel és rendezd sorba őket a legvilágosabbtól a legsötétebb felé, balról jobbra. Ugyanezt ismételd meg a nadrágokkal és minden mással is.

Ne dobd el a cipősdobozokat! Megvédik a cipőket a portól és egyszerűen egymásra pakolhatók. A dobozra tegyél egy képet vagy címkét a cipőről, hogy tudd, mi van benne.

Szerezz be egy ruhásszekrényt, amely hozzád illik. Ha általában pulóvert vagy pólót viselsz, sok polcra van szükséged. Ha rendszeresen viselsz öltönyt vagy kosztümöt, a ruhaakasztó fontos, hogy minden darabot megfelelően tárolhass. A kosarak tökéletesen alkalmasak zoknik, sálak és más kisebb darabok tárolására.

Ha még mindig nehezedre esik eligazodni a szekrényedben, ideje kiselejtezni, amire nincs szükséged. Minden egyes darabnál kérdezd meg magadtól: ha ma látnád ezt a boltban és tudnád, amit most tudsz róla (pl. a nadrág egy kicsit szorít, vagy a pulóver anyaga szúrós), vajon megvennéd? Ha a válasz nem, ideje megválni tőle.

Persze az is fontos, hogy mit tartasz meg. Van néhány alapvető darab, amiből mindig érdemes legalább egyet tartani otthon: egy fehér póló, egy fekete ruha, egy térdig érő szoknya, stb.

Mosási tanácsok

Általában érdemes mindent minél ritkábban mosni. A mosás idővel alaposan megviselheti a ruhákat. Ha nincs a ruhán látható folt és nincsen szaga, nem feltétlen kell minden egyes alkalommal kimosni, miután viselted. A kényesebb darabokat mindig mosózsákban mosd, a gyapjúruhákat pedig kézzel. Tipp: salátaszárítóval könnyen ki tudod facsarni belőlük a vizet. Vízszintesen szárítsd őket, hogy ne nyúljanak ki.

Ha mégis újat vásárolsz…

A használt vagy vintage ruhák vásárlása segít a minimumon tartani az ökológiai lábnyomodat. Ha az új szerzeményeid egy kissé szagosak, spriccelj rájuk egy spriccelős palackból egy kis vodkát: ahogyan a vodka elpárolog, a szagok is távoznak.

További trükkök és fortélyok

Túl szűk a cipőd? Tölts meg két vízhatlan műanyag zacskót vízzel, tedd őket a cipőkbe, és az egészet tedd a fagyasztóba. Ahogyan a víz megfagy, szép gyengéden kitágítja a cipőket.

Vasaláskor a sérülékeny gombokat vagy részleteket fedd le egy fém kanállal, és úgy vasald a körülötte lévő részt.

A frissen vasalt inget öt percig hagyd lógni, mielőtt felveszed - így nem lesznek rajta új ráncok.

Neked is vannak felelősségtudatos, de stílusos ötleteid? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Tippek a hálószobád rendben tartásához

Tippek a hálószobád rendben tartásához

Hogyan adj ki egy szobát vagy a lakásodat

Hogyan adj ki egy szobát vagy a lakásodat

Új Nordic Mood kollekció: színes és derűs

Új Nordic Mood kollekció: színes és derűs