Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Növények az erkélyen

Hozd létre saját kertedet az erkélyen vagy a tetőn

A belvárosi kertészkedés egyre népszerűbb a városi lakosok körében. Ennek az az oka, hogy rengeteg előnye van, és ezek közül csak az egyik a friss gyógynövényekhez és más finom összetevőkhöz való közvetlen hozzáférés.

Egy belvárosi kert létrehozása az erkélyeden közelebb hozhat a természethez és a főzéshez egyaránt. Persze egészségesebb módszer is, hiszen csökkenti a tartósítószerek mennyiségét az ételeidben és növeli a környezettudatosságot. Másik szemszögből pedig a növények biztosítják a privát szférádat a szomszédokkal szemben. Ha nem rendelkezel erkéllyel, nézz körül, hátha rábukkansz egy közeli, nem használt tetőhöz, amit magadévá tehetsz.

 

 

 

 

Hasznos tippek az első lépésekhez

 

Persze mielőtt elkezdenéd elfoglalni azt a bizonyos tetőt, győződj meg róla, hogy kapsz-e engedélyt a bérbeadótól. Ha viszont erre nincs szükséged - mert van erkélyed - nézd meg, hogy vannak-e olyan előírások, amelyeket meg kell fontolnod, mielőtt elkezded a kerti projektet. Ha ezt kipipáltad, azért van még néhány dolog amit át kell gondolnod:

  • Fontos, hogy a szükséges felszerelést megfelelően tárold. Ha van egy tárolódobozod, az sok időt takaríthat meg, így egyszerre közel is vannak az eszközök és nem kell folyamatosan a karbantartásukon gondolkozni. Így nem csak polcok, hanem ezek a dobozok is segíthetnek neked
  • A növényeknek vízre van szükségük. Hogyan fogod öntözni őket? Ha folyamatosan vödörnyi vizet cipelsz ki, a vödrök könnyen elhasználódhatnak, nem is beszélve az ebbe fektetett energiáról. Próbálj olyan megoldást találni, ami időt takarít meg a pazarlása helyett.
  • Egyes növények árnyékot is igényelnek, míg vannak olyanok is, amelyek nem bírják a túlzott forróságot. A napernyő egy megoldást biztosít erre. 

 

Ha mindezt végiggondoltad, a kivitelezés már egyszerűbb – már csak növényekre, virágágyasra és persze edényekre van szükség. A stílusos vázáknak köszönhetően kedved szerint alakíthatod a kis kertecskéd hangulatát.

 


Ne túlozd el a legelejét, csak néhány olyan növénnyel kezd, amit fel tudsz használni a főzéshez. Amikor már jobban ráéreztél, akkor nyugodtan élvezd ki 100%-osan a belvárosi kert adta lehetőségeket, akár a konyhában akár a pihenéshez.

 

 

 

 

 

 

 

ÉLvezd az újdonságot 

A friss fűszernövények használata mind a családtagjaidat, mind pedig a barátaidat is le fogja nyűgözni. Rozmaringtól kezdve bazsalikomon át oregánóig mindent termeszthetsz. A hab a tortán pedig egy kellemes nyári vacsora a friss növények társaságában. Ehhez tökéletes hangulatot kell teremteni: aranyos lámpások és kényelmes takarók segítenek neked ebben.

 

 

 

 



 

 

Tudjon meg többet

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Útmutató: Hogyan válaszd ki a tökéletes kerti asztalt

Útmutató: Hogyan válaszd ki a tökéletes kerti asztalt

Alakíts ki egy trambulin parkot a kertben

Alakíts ki egy trambulin parkot a kertben

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval