Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Louise és Karsten Lykke egy JYSK üzletben a gyermekeik képével

Válassz paplant és párnát okosan!

A dán Lykke családnak sosem jutott eszébe, hogy a paplan és a párna nagymértékben befolyásolhatja az alvásuk minőségét. A következő év során őket fogjuk követni a pihentető alváshoz vezető úton.

A családnak négy tagja van: Louise (35), Karsten (33), Uma (2) és Thit (8). Lykke-ék Louise elmondása szerint sosem gondolkoztak el igazán azon, hogy milyen hatással van az alvásukra a paplan és a párna.

Melyik a legjobb paplan?

Louise és Karsten általában este 10 körül szokott lefeküdni aludni, és hétköznap reggel fél 7-kor kelnek. Louise számára nehéz elaludni és egy éjszaka többször is fel szokott ébredni. Karsten szinte azonnal elalszik és nem szokott felébredni, mielőtt megszólal az ébresztőóra. Louise és Karsten ugyanolyan paplant használnak - egy különleges leárazáson vették őket. "Egész biztosan többet költöttünk az ágytakarókra, mint a paplanra" - nevetnek.

Karsten paplanja túl meleg, így sokszor anélkül alszik. "Mindig melegem van éjjel, úgyhogy nem igazán használom a paplant" - mondja. Louise azonban egészen az álláig fel szokta húzni a paplant, hogy egész éjjel melegen tartsa magát - de "amint felkelek, elfelejtem" - mondja. "Mindig elfelejtjük, milyen fontos a jó alváshoz a paplan és párna."

Karsten és Louise közös ágyban alszanak, így fontos, hogy olyan paplant találjanak, amely mindkettőjük számára megfelelő. A JYSK-nél a három fokozata van a paplanok melegségének: hűvös, meleg és extra meleg. Így nálunk Karsten és Louise is találhat minőségi paplant, amely nekik méppen megfelelő. Louise egy extra meleg paplant, Karsten pedig egy meleg paplant választott.

Miért fontos a párna?

Ugyanúgy, ahogyan a ruhákat és cipőket fel szokás próbálni, a párnádat is próbáld ki vásárlás előtt. A JYSK-nél alacsony, közepes és magas párnákat is találhatsz. -miután többféle párnát is kipróbáltak, Louise és Karsten mindketten egy magas párnát választottak.

Paplanok és párnák a gyerekeknek

A kislányok, a nyolcéves Thit és a kétéves Uma mindketten le szokák rúgni a takarójukat éjszaka, amikor melegük lesz, és a szüleiknek kell felkelni éjjel és újra betakargatni őket. 

Thit pizsamában szokott aludni, ami fontos tényező a paplan kiválasztásakor. A szülők egy hűvös takarót és egy alacsony párnát választottak neki; fontos, hogy a gyerekek párnája ne legyen túl magas, mivel az terhelheti a nyakukat.

A kis Uma számára a család egy gyermekpaplant és -párnát választott ki. Így a Lykke család minden tagja jól fel van szerelve minőségi, a saját igényeiknek megfelelő párnával és paplannal. Kövesd a blogunkat, és tudd meg, milyen hatással van a megfelelő párna és paplan az alvásra és az ébren töltött órákra!

 

Tudjon meg többet

Párna kalauz

Párna kalauz

Paplan útmutató

Paplan útmutató

A megfelelő paplan és párna hatása az alvásra

A megfelelő paplan és párna hatása az alvásra

Egy súlyozott paplan segíthet a jobb alvásban

Egy súlyozott paplan segíthet a jobb alvásban