Papucs és mamuszok mindennapi viseletre

A papucs és mamusz kényelmes otthoni viselet, amely különösen hasznos, ha nincs otthon padlófűtés vagy padlószőnyeg, segítségével ugyanis melegen tarthatja a lábát, megelőzve a megfázást még a téli hónapokban is. Ezenkívül kényelmi funkcióval is rendelkeznek, ugyanis nincs is annál komfortosabb, mint egy puha papucsba vagy mamuszba bújva járkálni a hideg padló vagy járólap érzete helyett. Nyáron a polár, plüss, frottír és gyapjú papucsok túl melegnek bizonyulhatnak, így erre az időszakra bátran választhat a kínálatunkban található EVA anyagú papucsok közül - amelyek ráadásul kültérre is egyaránt alkalmasak. A JYSK választékában férfi, női és uniszex, zárt és nyitott papucsok és mamuszok közül válogathat különböző színekben és méretekben. Filc anyagú vendégpapucs szettet is talál kínálatunkban, hogy mindig felkészülten fogadhassa vendégeit. Tekintse meg választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

Női papucsok mindennapos viseletre

A papucsok és mamuszok rendkívül hasznosnak bizonyulnak akár a mindennapos használatra is. Nem kell befűzni vagy becsatolni őket, hanem egy pillanat alatt csak belebújunk és már indulhatunk is. Ráadásul nem csak otthon használhatjuk őket, hanem akár az utcára is: az elmúlt években ugyanis egyre népszerűbbek a divatos papucsok, amelyek kültérre is hordhatóak, így kínálatunkban is talál ilyen célra is ideális darabokat. Emellett a papucsok például fürdéshez vagy strandoláshoz is kiválóan alkalmasak - természetesen a papucs anyagától függően.

A megfelelő papucs kiválasztása

Legyen szó otthoni kényelemről vagy nyári strandolásról, a megfelelő papucs kiválasztása rendkívül fontos. Van azonban néhány szempont, amit érdemes átgondolnia a megfelelő papucs kiválasztása előtt.

 • A papucs mérete: a papucs kiválasztásakor rendkívül fontos annak mérete, ugyanis a belebújós és pántos papucsok esetében a nem megfelelő méret könnyen növelheti a botlásveszélyt és okozhat balesetet.

 • A papucs anyaga: Amennyiben olyan papucsot keres, amelyet gyakran fog hordani, fontos, hogy az puha és kényelmes anyagú legyen, ami jól szellőzik. Ilyenkor arra is érdemes odafigyelni, hogy nyitott vagy zárt orrú papucsot választ.

 • A papucs típusa:

  • hagyományos papucs: Ideális a mindennapi otthoni viseletre. Fontos, hogy kényelmes legyen, és megvédje a talpunkat a padló vagy járólap hideg érzetétől, megelőzve ezzel a felfázást. 

  • vendégpapucs: Vendégei számára válasszon filc anyagú vendégpapucsokat - ezek nem foglalnak sok helyet, így egyszerű tárolni őket, ha éppen nem érkezik látogató.

  • strandpapucs: A kínálatunkban található EVA anyagú papucsok kiválóak kültéri, fürdő- vagy strandpapucsként is, anyaguk ugyanis ellenállóbb, mint a hagyományos (például polár vagy plüss) papucsoké.

  • mamusz: A mamuszok maximális kényelmet nyújtanak az otthoni pihenéskor, és a téli hónapokban is ideálisak lábunk melegen tartására.