Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Trambulin gyepen

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerti trambulint?

Most, a nyár küszöbén könnyen felmerülhet a kérdés: milyen kerti trambulint vásároljak? A megfelelő trambulin kiválasztásakor különböző szempontokat kell figyelembe venni. Ebben a listában elmondjuk, mire kell odafigyelni.

  1. Először is, döntsd el, mekkora trambulint szeretnél. A kerti trambulinok elérhetők különböző méretekben (250 és 426 cm-es átmérő között). Döntsd el, mekkora helyet szeretnél erre szánni a kertben. 
     
  2. Vedd figyelembe azt is, hogy a kertben hol helyezed el a trambulint. A puha, fűvel borított helyek ideálisak. Betonra vagy más kemény helyre soha ne helyezz trambulint - kemény felületen nagyobb a sérülések veszélye.
     
  3. Gondold végig, ki fogja használni a trambulint: csak gyerekek, vagy az egész család? Bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő teherbírású modellt választod.
     
  4. Az is fontos kérdés, hogy hányan használják majd egyszerre a trambulint. Ha egyszerre ketten is használni fogják, válassz olyan trambulint, amely legaláb 300 cm átmérőjű és a lehető legnagyobb teherbíró képességgel rendelkezik.
     
  5. Az ötödik szempont az, hogy a kerted csinosan mutasson a trambulinnal együtt. Ha nem szeretnéd, hogy a trambulin túlságosan szembetűnő legyen, válassz egy földbe süllyesztett trambulint.
     
  6. Ha döntöttél a méretről és a típusról, a biztonság is rendkívül fontos szempont. válassz egy stabil fémből készült modellt és bizonyosodj meg róla, hogy a rugókat borítás fedi. 
     
  7. Végül, döntsd el, szeretnél-e védőhálót. A védőháló körülveszi a trambulint és megakadályozza, hogy a trambulinon szórakozó kicsik és nagyok leessenek.

Egy minőségi kerti trambulin akár 15 évig is szolgálhatja a családot. Érdemes egy nagy teherbírású trambulint választani, hogy a gyorsan növő gyerekek még évek múlva is használhassák. Azt is jó észben tartani, hogy a gyártók általában nem javasolják, hogy egyszerre többen is használják a  trambulinokat.

Tudjon meg többet

Útmutató: Hogyan válaszd ki a tökéletes kerti asztalt

Útmutató: Hogyan válaszd ki a tökéletes kerti asztalt

Alakíts ki egy trambulin parkot a kertben

Alakíts ki egy trambulin parkot a kertben

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

Pihentető tér a medenceparton

Pihentető tér a medenceparton