Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Hogyan tartsuk törölközőnket puhán és higiénikusan

Hogyan tartsuk törölközőnket puhán és higiénikusan

Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint egy frissítő zuhany, vagy ebben a hidegben egy kellemes forró fürdő. De minden hiába, ha kilépve a zuhanyzóból vagy a kádból egy kellemetlen szagú törölközővel kell megszárítkoznod.

A vastag, nedves, nehezen száradó törölközők vonzzák a baktériumokat. Szerencsére sokat tehetsz azért, hogy a törölköződ mindig higiénikus és puha legyen. Olvass tovább és megtudhatod, milyen gyakran érdemes mosni a törölköződet, hogy elkerüld a kellemetlen szagokat.
Törölközők

Milyen gyakran kell törölközőt mosni?

Ahhoz, hogy elkerüld a rossz szagokat, természetesen nem kell minden használat után kimosni a törölköződet. Általában, 3-4 használat után, de hetente egyszer érdemes kimosni a törölközőt, ezzel elkerülheted, hogy megtelepedjenek rajta a baktériumok és mindig higiénikus és tiszta lesz a törölköződ.

Attól, hogy több mosóport használsz, nem lesznek tisztábbak a törölközőid. Épp ellenkezőleg. Magukba szívják a mosószert, ami szintén a baktériumokat vonzza majd. A baktériumok eltávolításának legjobb módja, ha kellőképp meleg vízben mosod ki a törölközőt – lehetőleg 60°C-on – ezen a hőmérsékleten a legtöbb baktérium elpusztul. Természetesen mindig kövesd a termék címkéjén szereplő utasításokat.

KARLSTAD törölköző

Hogyan tartsd puhán a törölköződ?

Mosás után jól rázd át a törölközőt mielőtt szárítanád. Ettől puhább marad majd. Szintén fontos, hogy minél előbb kiszedd a mosógépből. Ha sokáig a gépben hagyod a törölközőket, akkor nedvesen bebüdösödhetnek és be is penészedhetnek. Azonnal tedd át őket a szárítóba, vagy olyan helyre terítsd ki őket száradni, ahol bőven van hely.

Egy másik lehetőség a törölközők puhaságának megtartására, ha szárítólabdákat használsz. Ettől a törölköző bolyhosabb lesz és gyorsabban szárad. Ha szárítógépet használsz, akkor ezzel időt, áramot és pénzt takarítasz meg.

Legyen elég hely a száradáshoz

Ha kevés a hely a fürdőszobában, akkor könnyen előfordulhat, hogy több törölközőt tesztek egymás tetejére, ugyanarra az akasztóra vagy szárítóra. Ez nem jó ötlet. Ha nincs elég helyük megszáradni, úgy a törölközők tovább maradnak nedvesek és vonzzák a baktériumokat.

BACKBERG törölköző

Mit tegyünk a kellemetlen szagú törölközővel?     

Ne aggódj! Van megoldás. Mosópor helyett tegyél sütőport vagy szódabikarbónát a dobba egy deciliter ecettel (sima, színtelen háztartási ecetet). Az első körben ne használj öblítőt. Válaszd a 60°C-os programot.

Amint elkezdődik a program és feltöltődött a gép vízzel, állítsd le a mosógépet és hagyd egy órán keresztül ázni a törölközőt, majd indítsd el a gépet és hagyd végigmenni a programot. Ezután kezdd újra, de most adj hozzá még egy deciliter ecetet és egy adag öblítőt is. Ahogy a program lejárt, azonnal szárítsd meg. Ha van szárítógéped, akkor a legmagasabb fokozaton szárítsd.

Egy másik lehetőség, hogy 48 órára mosóporos forró vízbe teszed a törölközőt ázni, majd megszárítod. Ha ez sem segít, akkor ideje új törölközőket vásárolni.

 

Ha ismersz valamilyen jó háztartási trükköt, ami neked bevált a kellemetlen törölköző szag ellen, ne habozz megosztani velünk.

GOLD törölközők

Tudjon meg többet

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Törölköző útmutató

Törölköző útmutató

Reflektorfényben: törölköző szettek

Reflektorfényben: törölköző szettek

Varázsold az otthonod wellness fürdővé

Varázsold az otthonod wellness fürdővé