Inspiráció a hálószobád átalakításához

A hálószobádnak olyan helynek kell lennie, ahol teljesen kikapcsolhatsz. Ha rendezetlen, élettelen vagy személytelen, akkor ráfér az átalakítás.
A hálószobád feldobása szerencsére nagyon egyszerű. Akár kisebb, akár nagyobb átalakításra készülsz, ránk számíthatsz.
Tippjeink és trükkjeink segítségével könnyed és személyes módon lehelhetsz új életet hálószobádba.

x
x

Teremts rendet hálószobádban

Egy sietős napon bárhová ledobhatod az inged menet közben, de ne feledd, hogy a rend hozzájárul az otthonod nyugalmához.
Ha mégsem sikerül rendet tartanod a dolgaid között a hálóban, akkor lehet, hogy saját helyet kell kialakítanod számukra.
A ruhák, cipők, ékszerek és egyéb kiegészítők könnyen a rendetlenség forrásaivá válhatnak, ugyanakkor a megfelelő tárolási trükkök a hálószoba dekorációjához is hozzájárulhatnak.
Dobozokat és kosarakat használhatsz például a gardrób rendszerezésére, különösen a kisebb ruhadarabok és a cipők tárolására, amelyek gyakran fölöslegesen sok helyet foglalnak.
Kisebb dolgok tárolásához egy komód is jó választás lehet. A fiókok kiválóan megfelelnek az apróbb tárgyak rendszerezéséhez.
Végezetül pedig fonott kosarakat is használhatsz, amelyek az ágy alatt tarthatók vagy egyszerűen a padlóra állíthatók.

Kérjük fogadja el a statisztikai sütik hogy megtekintse a videókat
Kattintson az [OK] gombra az oldal alján
Body

STÍLUSTIPP:

Kedvenc tárgyaidat akasztón is elhelyezheted

Bár az akasztókat általában az előszobába vagy az ajtó mögé szokás száműzni, egy dekoratív akasztó jól érvényesülhet a hálószoba falán. Ha ráakasztod kedvenc kendőidet vagy mindennapi nyakláncaidat, ezzel rendezettebbé és egyúttal személyesebbé teheted a szobát.

TÁROLÁS

Vidd be hálószobádba a természetet

A természetes anyagok békésebb hangulatúvá teszik a hálószobádat. Fa, gyapjú és puha szövetek használatával kellemes, nyugodt környezetet teremthetsz.
Teríts kényelmes gyapjútakarót az ágyra, báránybőrt a székre, és válassz néhány puha díszpárnát. Érdemes lehet fából készült bútorokban és polcokban is gondolkodni.
Szobanövények és virágok elhelyezése is remek ötlet a hálószobádba. Frissebbé teszik a szoba megjelenését, és zöld színük kellemes látványt nyújt.
Ha távol áll tőled a kertészkedés, akkor inkább a műnövények közül válogass. Ezek öntözés nélkül is megőrzik szépségüket.

x
x
Body

STÍLUSTIPP:

Természetes textúra

A natúr termékek olyan textúrát kölcsönöznek a beltérnek, amire az ember által készített anyagok nem képesek, és a természetben megtalálható színek kiválóan illenek a hálószobába. A természet segítségével izgalmat, vidámságot és meghittséget csempészhetsz a hálóba.

HÁLÓSZOBA

Fejezd ki személyes stílusodat

Ahhoz, hogy a hálószobát megfelelő helynek érezd, a kulcsszó az egyensúly. Az üres falak önmagukban általában nem túl érdekesek.
A csupasz falaktól a szoba befejezetlennek tűnhet, és az akusztikája is kellemetlen lehet.
Egy túlzsúfolt fal viszont zavaróan hathat, ezért meg kell találni a megfelelő egyensúlyt.
A személyes jelleg érdekében akár saját galériát is létrehozhatsz. Válaszd ki a hálószoba egyik falát, és akassz ki különféle dekorációkat:

• Fényképeket
•Rajzokat
• Festményeket
• Textileket
• Fametszeteket
• Akasztókat

A hálószobában a tükrök is jól érvényesülnek, mert világosabbá és optikailag nagyobbá teszik a szobát. Bátran játszhatsz a formákkal: egy magas, négyszögletes fali tükör jól kombinálható egy kerek tükörrel a másik falon.
A karakteressé tételhez számos különféle tükörkeret és egyéb fali dekorációk is rendelkezésre állnak. Natúr vagy festett fakerettel, aranyozott vagy acélkerettel saját, egyedi megjelenést hozhatsz létre.
A keret méretét is fontold meg. Egy kis fotó vagy poszter jól mutathat egy vastag keretben, egy nagy tükörhöz azonban jobban illik a vékony keret. Igazítsd a kereteket a stílusodhoz és a szoba többi részéhez.
A hálószobában nem a fal az egyetlen kemény, gyakran üres felület. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a padlóról. A megfelelő szőnyeg a tér hívogató stíluselemévé teszi a padlót, és az első reggeli lépést is jobban esik egy puha, meleg felületen megtenni.

x
x
x
x
Body

STÍLUSTIPP:

Vidd bele a személyiségedet

A személyiségedet tükröző, egyedi megjelenést érhetsz el, ha a különféle elemeket megbolondítod néhány személyes tárggyal.

DEKORÁCIÓ

Adj új külsőt az ágyadnak

A hálószoba leglényegesebb eleme az ágy. Valószínűleg ez az a bútordarab, amelyben a legtöbb időt töltjük el az életünk során. Természetesen egy új ágy vásárlását is megfontolhatod, de a már meglévő feldobására is számos lehetőség áll rendelkezésedre:

• Beszerezhetsz egy új ágyneműhuzat-garnitúrát vagy ágytakarót. Ezzel egyszerűen változtathatsz a hálószoba általános megjelenésén.
• Új díszpárnákkal vagy szimplán új párnahuzatokkal és egy pléddel is szállodai luxust idéző benyomást kelthetsz.
• Fejvég hozzáadásával feldobhatod a háló hangulatát, és az ágyban üldögélést is kényelmesebbé teszi. A fejvégek szövetből vagy fából készülnek, és a hozzáadásuk egyszerűbb, mint gondolnád.

Body

BÓNUSZTIPP:

A megfelelő fejvég kiválasztása

A szövet fejvég az ágy kényelme mellett a szoba akusztikáját is javítja, míg egy fa fejvég természetet csempész a hálóba, és könnyen tisztítható.

FEJVÉGEK

Szabályozd a fényt függönyökkel

Eldöntheted, hogy mennyi napfényt szeretnél beengedni. Figyelembe kell venned, hogy milyen tájolású a hálószobád.
Az árnyékolókat vagy rolós függönyöket készfüggönyökkel kombinálva a bejutó fény mennyiségének szabályozása mellett különleges atmoszférát teremthetsz a hálószobában.
Rétegezés függönyökkel:

1. Kezdd az ablakhoz közeli rolós függönnyel. Ha teljesen ki akarod zárni a fényt, akkor használj fényzáró rolót.
2. A következő réteget vastag, lehetőleg egészen a padlóig érő függönyökből alakítsd ki. Ezek barátságosabbá teszik a szobát, és a meleg kiszökését is akadályozzák.
3. Az utolsó réteg egy könnyű, áttetsző függöny legyen, amely lágy ragyogást kölcsönöz a szobának.

Hangulatteremtés megfelelő világítással

A hálószoba atmoszférájában nagy szerepet játszanak a lámpák. A túl hideg és éles fény kellemetlen lehet. A túlságosan gyenge fényben viszont nem látod, hová lépsz.
Érdemes hát több, eltérő rendeltetésű lámpát használni. Szükséged van egy erősebb fényre a tájékozódáshoz, valamint lágyabb fényű lámpákra is a meghitt hangulathoz.
Ha szeretsz az ágyban olvasni, akkor egy olvasólámpa is jó ötlet. Választhatsz falra szerelhető megoldást, vagy a padlóra állíthatsz egy olyan lámpát, amely koncentrált fényt vet a kívánt területre.

Body

BÓNUSZTIPP:

LED-világítás a hálószobában

LED teamécsesekkel tűzveszély nélkül teremthetsz meghitt hangulatot a hálószobában. A LED-lámpák valódi, tiszta fényt adnak, de nem csöpögnek, mint a hagyományos gyertyák. Ha pedig időzítő funkcióval rendelkező LED-teamécseseket szerzel be, akkor még a be- és kikapcsolással sem kell bajlódnod.

VILÁGÍTÁS
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}